Prof. Univ. Dr. Ioan SCURTU

e-mail: ioanscurtu2015@gmail.com

Share
 

3 Responses to CONTACT

  1. Doina Nicoleta Batrin spune:

    Buna ziua!
    Va felicit pentru prodigioasa dumneavoastra activitate si va doresc mult succes in continuare!
    Stiu ca interesul dumneavoastra principal este istoria contemporana, dar as dori sa va intreb ce parere aveti despre Codexul Rohonczi, care se afla la Budapesta.
    Va multumesc!
    Cu stima,
    Doina Nicoleta Batrin

  2. Jianu Vasile spune:

    Stimate Domnule Doctor
    Cu i ngaduin ta Doniei-Voastre imi permit sa va transmit cele mai alese multumiri pt tot ce faceti pt a incerca sa ne informati dar din pacate, si spre dezamagirea noastra „boborul” maestrului Caragiale nu este deloc interesat de cele scrise si spuse de Domnia-voastra.

    Cu deosebita consideratie ing. pensionar Vasile Jianu

    P.S. Puteti sa publicati adresa mea de E-mail. Eu nu ma tem sa spun adevarul.

  3. Aurel Ionescu spune:

    Stimate Domnule Profesor Ioan Scurtu ,
    Io Aurel Ionescu,indraznesc sa va solicit ajutorul, deoarece nu am cunostinte in domeniul arhivisticii ,dar sint foarte interesat in Istoria Romaniei si lamurirea unor evenimente .
    Voi rezuma evenimentele pe care as vrea sa le lamuresc. Pe la 1875,in timpul lucrarilor de construire a Pelesului, a fost descoperit un tezaur continind si citeva sute de placi din aur cu consemnari din vremea getilor. Carol I a solicitat sa ii fie atribuit lui tezaurul,amenintind ca in caz contrar va parasi tronul.
    Pina ce masonii ce l-au inlaturat pe Cuza si l-au adus pe el au cerut ragaz sa se consulte in privinta cererii, a dat ordin sa fie copiate placile.Au fost copiate in jur de una suta placi mici,pina cind Catargi l-a anuntat pe Carol I ca i-au acceptat cererea cu anume conditii.
    S-a facut si o intelegere cu Biserica Ortodoxa Romana ,care a oferit spatiu de depozitare pentru placile mari din aur ,in tunelul de sub Biserica Sin Nicoara (C A)
    Placile mici au fost pastrate la Peles ,dar si copiile in plumb.
    Placile mici din aur au fost scoase din tara de carol II la plecarea sa din 6 sept 1940,cind trenul nu a orit la Jimbolia .
    Copiile in plumb ramase la Peles,au fost trimise la Institutul de Arheologie de catre directorul acestuia,Ioan Nistor, la inventarul Pelesului,dupa abdicarea lui Mihai.
    Dupa semnarea armistitiului cu URSS la Moscova,de catre Patrascanu in noaptea de 12 spre 13 septembrie 1944 ,
    Stalin i-a transmis lui Mihai prin Lucretiu un ultimatum , ca daca vrea sa ramina pe tron , sa trimita in doua zile placile trezaurului de la Sinaia .
    Au trecut mai multe zile pina cind,din ordinul lui Mihai placile de la Sin Nicoara au fost predate lu ,probabili Susaicov .
    In 2003,la Congresul de Dacologie,Profesorul Augustin Deac a anuntat ca la Institutul Parvan se afla placi din plumb,probabil copii ale unora din aur,solicitind ca organele abilitate ale statului sa sa incerce sa lamureasca problema.
    Am intilnit doi urmasi ai unor comisari regali convocati la predarea catre Susaicov a placilor mari in sept 1944 , cind s-a incheiat si un proces verbal semnat de ambele parti.
    In 2007 ,la un congres, am solicitat unui fost comisar Ion Cioponea daca are posibilitatea sa verifice daca la Arhivele Statului se afla procesul verbal. Anul urmator l-am reintilnit dar s-a scuzat ca e ocupat si nu poate discuta mai mult ,dar ca exista procesul verbal si ordinul de predare a fost dat de Mihai.
    Cu mult respect v-as adresa rugamintea sa ma ajutati sa aflu procesul verbal de predare a placilor si sa obtin o copie a acestuia .
    Cu deosebita stima
    prof Aurel Ionescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.